Tuesday 7 June 2016

Place De La Concorde

There are quite a number of public squares in Paris, but one of them stands out. Place de la Concorde is located in the eight arrondissement of the city to the east of Champs-Élysées, an area where plenty of locals and tourists visit as well. If you’re searching for what to do in Paris, this square is a must-visit. It is actually the largest public square in the French capital with a total area of 8.64 hectares or 21.3 acres. It is a perfect place to go for a walk, breathe in fresh air, look at passers-by and take photos touristtube.com.

Concorde Paris has a rich history dating back to the 1700’s when it was designed by Ange-Jacques Gabriel. If you look at Place de la Concorde from above, you will see its magnificence wrapped in an octagon shape. To its east is the Tuileries Garden, another famous tourist attraction. Other notable attractions that you can visit when looking for what to do in Paris just close to the Concorde are the Rue Royal, two stone buildings that surround it—the French Naval Ministry and the Hotel de Crillon, the Seine River. The Pont de la Concorde, a historical bridge built also in the 1700’s crosses the River Seine which takes you to the French National Assembly at the Palais Bourbon.

The Obelisk is the main highlight of the Place de la Concorde. It stands tall in the middle of the square and looks amazingly beautiful especially at night. It was a gift from the Egyptian government to France in 1829. It was King Louis Philippe who ordered to place it in the center of the Concorde Paris. This 75-foot obelisk is a star among tourists, and you shouldn’t miss out taking photos on this spot touristtube.com.

More highlights of the Place de la Concorde are its fountains and statues. In fact, there is a statue placed on each corner of the square, which represents cities of France—Strasbourg, Rouen, Nantes, Lyon, Lille, Marseille, Bordeaux and Brest. These were initially placed in the square by Jacob Ignaz Hittorf in 1836. It was Hittorf as well who designed the two fountains in Concorde Paris.

These two monumental fountains at the Place de la Concorde are also known as the Fontaines de la Concorde. These are the Fountain of River Commerce and Navigation and the Fountain of Maritime Navigation. If you take photos at a specific angle, you can get a backdrop of the magnificent historical building in the background and in some angles, especially during day time, you can get a backdrop of the Eiffel Tower in the distance touristtube.com.

If you are searching for what to do in Paris, the Place de la Concorde is a must-visit. Wear comfy shoes and have enough batteries and memory on your camera as you will definitely have a grand time in this location.
Contact Us:

8 comments:

  1. Bu yeni sitemizin adından-da anlaşıldığı gibi amacımız
    Türkiye genelindeki ve Dünya ülkelerinde yaşam sürdüren gurbetçi kardeşlerimizin başka bir deyişle aşıkların randevu noktası durumuna getirerek.her şehirden, Mobil Gabile her ülkeden yeni kişiler sohbet odalari sitesi ile tanışarak dostlar, arkadaşlar edinerek sohbet odalari faktörüz hem de kalbi boş olan beyler,bayanlar ruh ikizine,de bizim sohbet odalari odalarımızda kavuşa bilecekler. sohbet odalari siteleri sloganımız

    ReplyDelete
  2. yanlızca Gabile Mobil mekanı değildir aşklarda Yaşanır sevgilerde yaşanır dostluklarda gerçekleşir arkadaşlıklarda bütün güzellikler da başlar ve başladığı gibi onu tek hayat, Taşır izi kalır zira kalıcı ömürlük tek sitede chat edip sohbet edip birbirinizi anladığınız en güzel hisleri paylaştığınız sitede oldu şunlar bırakın da tek

    ReplyDelete
  3. Merhaba arkadaşlar bugünkü konumuz Mobil mobil sohbet Mobil mobil sohbet Android mobil sohbet gelişen teknoloji ve Mobil oda sayesinde şahıslar hemen hemen her ortamdan alandan her mekandan ceplerinde taşıdıkları akıllı telefonlar ile diledikleri zaman arkadaş edinmek adına mobil sohbet odalarına girmektedir. Yer uzaklık önemli değil dünyanın her yerinden şahıslar diledikleri an sorunsuzca sitelere katılarak sınırsız olarak durmaktalar. Fakat artık son günlerde mobil şebekeler tarafından sağlanan Gabile sohbet Mobil oda kullanımı sayesinde bütün şahıslar Mobil oda,i ceplerinde taşımaktadırlar.

    ReplyDelete
  4. her kullanıcı gibi sizlerde Okey Salonları giriş yapiniz.

    ReplyDelete
  5. Son zamanlarda SanalOkey oynamak isteyen kullanıcılar üyeliksiz ve para ödemeden işlek okey sitelerinde yer alarak yüzlerce kullanıcıları ile birlikte okey oynayarak güzel ve kalifiye vakitler geçirebilirler. Akıllı telefonlarınıza mobil programlamayı indirerek sizlerde kalifiye ve seviyeli tek şeklinde okey SanalOkey oynayarak henüz güzel ve güzel vakitler geçirebilirsiniz. Son zamanlarda birçok insanın birlikte sevinçli tek şeklinde okey oynayarak her vakit yerine güzel dostluklar kurabilirsiniz.

    ReplyDelete
  6. İlk başlarda tek umudum açıkçası yoktu; fakat ardından işini harbiden iyi yapmış ve tek derdi para olmayan tek site ile karşılaştım. Mevzubahis bu site başkalarından değişik ve farklarını sizler yerine açıklayayım. Okey Salonları Hem Fiyatsız Hem Kalifiye Okey Oynama Fırsatı Evet işlek okey oynama fırsatı veren bu sitemiz, bu arada işini kalifiye de yapıyor. Başka siteler senelerdir bu piyasada ve bu site fiyatsız sebep görev veriyor? Net bişi bulunmaktadır gibi ön yargılara kapılmayın

    ReplyDelete
  7. Kullanıcılarımızın henüz ferah tek şeklinde okey oynayabilmesi yerine bütün ekibimiz nihai hız çalışıyor, her vakit istenilen şeklinde okey ortamı yaratıyoruz Okeyde karşı oyuncular taşlanır oyun; Değişik insanlara epey beğeni veren ve merak uyandıran çoğu insanın oynadığı toplu Canlı Okey oyun oynanan oyunlardan biridir. Oyuncunun yanlızca kendisi elindeki taşlara bakarak oyunu sonlandırması başka bir deyişle oyunu tamamlaması değildir. Değişik tek halde oyun oynatıldığında pekte eğlenceli tek oyun durumuna gelmez. Bu tür tek halde okey oyuncusu kendisi elindeki taşları Ilgi eder iken diğer taraftan rakip oyuncuların ellerindeki taşları izleyerek oyunun sebep ilerlediğini denetler buna göre tek taktik oluşturur ve karşı oyuncuların hamlelerini anlamayı hedefler.

    ReplyDelete
  8. Bu oyunu arkadaşlarınız yanınızda olmasa dahi çevrimiçi tek şeklinde dostlarınızla beraber para ödemeden oynayabilirsiniz. Okey oyunu keyfinizi çevrimiçi tek şeklinde de para ödemeden sürdürebilirsiniz. Classic okey oyununu çevrimiçi oynayarak keyifli zaman Canlı Okey geçirebilirsiniz. Canınız sıkıldığında veyahut haneden dışarıya çıkmak istemediğiniz zaman çevrimiçi olarak okey oyunu oynayabilirsiniz.

    ReplyDelete